Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Побитий за образу Януковича філософ хоче відсудити у донбаських "козаків" 10 тысяч гривень

Понеділок, 23 грудня 2013, 13:18

Побитий за гасла проти влади в Донецькій області має намір відсудити 10 тисяс гривень.

Про це повідомляє видання Новости Донбасса.

Як повідомлялося, в Торезі (Донецька область) в ніч з 8 на 9 грудня депутат міськради Василь Бондаренко побив чоловіка, який розписав центр міста гаслами проти президента Віктора Януковича та Партії регіонів.

Потерпілим виявився кандидат філософських наук, викладач Харківського інституту ринкової економіки і менеджменту Олег Галазюк.

За його словами, Бонадренко, який є отаманом Всеукраїнської громадської організації "Українське Реєстрове Козацтво" , зламав йому палець, коли робив больовий прийом, а також несильно вдарив його в обличчя нагайкою. При цьому Галазюка тримали двоє 17-річних членів організації.

"Палець дійсно зламали. Було порушено кримінальне провадження за статтею про нанесення тілесних ушкоджень" , - розповів Галазюк, спростувавши, однак, інформацію про те, що йому розбили голову.

Викладач хоче через суд стягнути з отамана матеріальний і моральний збиток у розмірі 10 тисяч гривень. Він стверджує, що вже витратив на лікування близько 500 гривень.

"Я хочу покарати тих, хто бив. Як тільки буде завершено досудове слідство, я збираюся подати до суду на цього рядженого козака Бондаренко", - заявив Галазюк.

Міліції чоловік заявив, що є автором тільки одного напису "Банду-геть! Зека-в дупу!", хоча правоохоронці зафіксували кілька подібних написів по всьому місту.

"Напис я тільки один взяв на себе. Вони думали, що це велика організація, якесь підпілля. Навіть у Шахтарську охороняли пам'ятник Леніну" , - сказав він.

За словами Галазюка, цей напис він залишив на знак протесту проти силового розгону протесту студентів на Майдані Незалежності 30 листопада. До 29 листопада він перебував у Києві і брав участь в Евромайдані.

Начальник відділу по зв'язках з громадськістю ГУ МВС України в Донецькій області Ігор Дьомін підтвердив, що міліція залучає козацькі організації для спільної охорони громадського порядку на масових заходах в містах області. Однак на якій підставі отаман Бондаренко затримував Галазюка, пояснити він не зміг.

Дьомін підтвердив, що за фактом нанесення Галазюк телестность ушкоджень порушено кримінальне провадження.

Разом з тим в міліції заявили, що на викладача склали адмінпротокол, і що йому загрожує штраф до 1360 грн. за "порушення правил благоустрою міста".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування