Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Провідні українські телеканали більш уважні до влади, ніж до опозиції - дослідження

Понеділок, 23 грудня 2013, 14:26

Провідні українські телеканали приділяють значно більше уваги представникам влади, аніж представникам оппозиції.

Такі результати були отримані в ході моніторингу українських медіа, який здійснює Академія Української преси.

За її даними, увага до представників правлячої коаліції в грудні була 2.1 рази більша за увагу до опозиції, частка синхрону (час перебування в кадрі) представників влади у 3.1 рази більша частки синхрону представників опозиції (у листопаді - у 1.6 рази).

Найбільша частка синхрону грудня у М.Азарова – 23%, В.Януковича – 10% та А.Яценюка – 7%. Як підкреслюються дослідники, синхрон політиків у грудні був найвищим за рік спостережень – 8597 сек. 49% – це пряма мова в ефірі представників Партії Регіонів (у листопаді 45%), 13% – членів фракції та партії Батьківщина (у листопаді 27%).

При цьому дві третини новинного потоку в грудні склали політичні новини в Україні (63%), що є найвищим показником з 2004 року. У фокусі уваги новинних програм — політична криза. Увага до політичних інститутів, політичних партій та політичних персон досягла найвищого рівня за останні чотири роки спостережень, говорять автори дослідження.

В той же час лідерами уваги серед політичних об’єднань у грудні стали Партія Регіонів та Батьківщина. Негативні оцінки частіше адресовані представникам влади.

Дослідження проводилося АУП за участі вчених Інституту соціології НАН України. Використовувався метод контент-аналізу новин прайм-тайму восьми провідних українських телеканалів – "Інтера", "1+1", Нового каналу, "України", СТБ, ICTV, Першого національного та TVi.

Як повідомлялося, секретар РНБО Андрій Клюєв намагається ввести цензуру на телеканалах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування