Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд повернув звання міліціонерам, які згвалтували людину кийком

Понеділок, 23 грудня 2013, 18:45

Апеляційний суд Донецької області повернув звання лейтенанта екс-дільничному інспектору райвідділу міліції Руслану Сутковому, засудженому до 10 років за згвалтування кийком затриманого.

Про це повідомляють "Новости Донбасса".

Суд постановив "виключити з вироку рішення суду про позбавлення Суткового спеціального звання "лейтенант міліції", про позбавлення Чижова військового звання "солдат" і Олега Заєця спеціального звання "підполковник міліції". В іншому вирок залишити без змін".

Апеляцію потерпілого Михайла Бєлікова залишили без задоволення.

Водночас у прес-службі Донецької облпрокуратури пояснили, що повернення звань міліціонерам сталося через технічну помилку.

"Під час суду була порушена процедура позбавлення звань підсудних. Таке порушення процедури, технічна погрішність райсуду призвели до того, що Апеляційний суд був змушений винести ухвалу про повернення засудженим їх звань", - зазначили в прес-службі.

Донецька облпрокуратура тепер вивчить як захід покарання, так і питання позбавлення звань у цій справі, пише "Укрінформ".

Як повідомлялося, 17 червня 2012 року в опорному пункті № 5 Петровського райвідділу міліції Донецька був побитий і згвалтований правоохоронцями міліцейським кийком за розпивання пива на зупинці громадського транспорту Михайло Бєліков.

Потерпілий переніс важку операцію. За цей злочин до десяти років позбавлення волі був засуджений Руслан Сутковой.

Військовослужбовець Вадим Чижов і старший дільничний інспектор-підполковник міліції Олег Заєць отримали умовні терміни: 4 і 5 років відповідно.

Суд відмовився визнати вимогу адвоката виплатити постраждалому Беликову 2 мільйони гривень моральної шкоди . Замість цього йому виплатять 250 тисяч грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: