Томенко: Регіонали геополітично "послали" Януковича

Вівторок, 24 грудня 2013, 10:08

Депутат від "Батьківщини" Микола Томенко каже, що Партія регіонів не зможе забезпечити наявність своїх депутатів у Верховній Раді для розгляду держбюджету на 2014 рік, оскільки вони "вже роз’їхалися святкувати".

Про це повідомляє прес-служба депутата.

"Президент заявив про необхідність продовження парламентської сесії для прийняття бюджету-2014. Оскільки Віктор Янукович залишається реальним керівником Партії регіонів, цілком логічно, що депутати ПР мусили би зібрати 150 підписів для проведення позачергової сесії для ухвалення бюджету", - каже Томенко.

Натомість, він зауважив, що "за наявною інформацією, яка озвучена самими представниками Партії регіонів (зокрема, Григорієм Смітюхом), ця політична сила не зможе фізично забезпечити наявність депутатів у ВР для розгляду проекту держбюджету на 2014 рік"

Оскільки, за його словами, попри відмову влади від європейської інтеграції всі активні депутати цієї політичної сили "вже роз’їхалися на святкування в Європу".

"Невідомо, хто підказав президенту "геніальну" ініціативу щодо продовження парламентської сесії, але на сьогодні виглядає, що президента геополітично "послали", аргументувавши тим, що "всі давно вже в Європі", – резюмував Микола Томенко.

У свою чергу депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник сумнівається в можливості парламентаріїв прийняти державний бюджет на 2014 рік до 16 січня 2014 року через "небажання опозиції голосувати за цей закон".

Про це він сказав "Українським Новинам".

Олійник зазначив, що підтримує ініціативу Януковича продовжити сесію для прийняття держбюджету-2014, але висловив сумнів у можливості депутатів проголосувати за законопроект до Нового року.

"Ми (депутати), на мій погляд, дещо поспішили, тому що прийняли постанову про процедуру розгляду бюджету, якою передбачили внесення пропозицій депутатів до 8 січня 2014 року", - сказав він.

Депутат зазначив, що незважаючи на цю постанову, парламентарії можуть ініціювати позачергове засідання Ради для своєчасного прийняття держбюджету, але засумнівався в тому, що на такому засіданні законопроект набере достатню кількість голосів.

"Буде проблема навіть незважаючи на постанову розглянути цей закон, тому що опозиція не буде голосувати за бюджет... Опозиція ніколи не голосує за бюджет, тому що вона не хоче нести відповідальність", - зазначив Олійник.

Водночас він не зміг відповістити на запитання про те, чи зможуть депутати фракції ПР забезпечити явку на такому засіданні.

Олійник сказав, що у фракції питання про позачергове засідання для прийняття держбюджету-2014 поки не обговорювалося.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування