Путін: Розширення Митного союзу піде на користь всьому регіону

Вівторок, 24 грудня 2013, 12:31

Розширення Митного союзу піде на користь його членам і всьому регіону, вважає президент РФ Володимир Путін.

Про це він заявив перед початком засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні керівників держав у Москві, повідомляє УНІАН.

"Переконаний, що розширення числа членів євразійського об'єднання піде на користь не тільки учасникам, а й регіону в цілому, звісно, у разі дотриманні ними всіх вимог нашої організації", - сказав Путін.

Глава РФ відзначив, що Вірменія і Киргизія виявили бажання стати учасниками Митного союзу й виконали значний обсяг роботи у цьому напрямку.

За словами Путіна, 24 грудня буде розглянута "дорожня карта" подальших заходів з приєднання Вірменії. Аналогічний документ по Киргизстану перебуває в стадії узгодження.

"Маємо намір і надалі надавати Єревану і Бішкеку необхідні заходи підтримки, при цьому повинен бути дотриманий природний баланс інтересів країн МС і держав-кандидатів на приєднання до цього інтеграційного об'єднання " , - сказав російський президент.

Як повідомлялося, Киргизстан та Вірменія зробили серйозний крок назустріч Росії и передали під контроль Газпрому свої газові держкомпанії.

Офіційний Київ, незважаючи на підписані 17 грудня угоди, заперечує курс України на вступ до МС. Однак існує думка, що тепер залежність України від Росії істотно збільшиться і без інтеграції в це об'єднання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування