Єфремов: Країна, де багато революцій, не буває успішною

Середа, 25 грудня 2013, 08:38

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов упевнений, що конфлікти повинні вирішуватися за столом переговорів, і влада готова піти на це.  

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Уся наша проблема в тому, що в нашій історії ми багато питань вирішували революційним шляхом. Країна, яка проходить багато революцій, ніколи не буває успішною. Якщо ми хочемо жити в успішній країні, проблеми треба вирішувати еволюційним, а не революційним шляхом", - заявив Єфремов.

"Є приклад 2004 року, коли теж узялися щось вирішувати революційним шляхом. У результаті країна пішла на п'ять років назад, а не вперед! Ми повинні вчитися на своїх помилках – усі конфлікти повинні вирішуватися за столом переговорів!", - додав він.

"Наскільки в представників опозиції вистачить авторитету для того, щоб управляти ситуацією на Майдані, я не знаю. Це питання треба задавати їм. Зі свого боку ми готові сідати за стіл переговорів і вирішувати всі питання шляхом діалогу", - заявив Єфремов.

На запитання, чи означає це, що влада не буде силовими методами розганяти мітингувальників на Майдані в столиці, він відповів: "Президент заявив, що ніяких силових дій проти учасників Євромайдану не буде".

"Більше того, президент пішов назустріч і опозиції, і представникам Майдану. На його прохання прокуратура розглянула дане питання. З 19 осіб, які були затримані, 15 уже випущені й перебувають вдома", - сказав один із лідерів ПР. 

Єфремов додав, що відкрито кримінальне провадження щодо подій у ніч із 29 на 30 листопада, коли "Беркут" жорстоко розігнав мирних демонстрантів на Майдані Незалежності.

"Президент займається і питаннями, які виникли під час останньої зустрічі народних депутатів фракції Партії регіонів з урядом. Зауваження, які висловлюються на адресу уряду, аналізуються, і, як мені бачиться, президент зробить свої висновки", - заявив Єфремов. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування