Луценко: Інститут співголів "Майдану" скасують

Середа, 25 грудня 2013, 11:41

Стартовий склад комітету ВО "Майдан" треба сприймати лише як початок формування ради.

Про це заявив лідер Громадянської ініціативи "Третя українська республіка" Юрій Луценко у програмі "Прямим текстом. Бліц" на телеканалі ZIK, повідомляє прес-служба.

"Список ради є точною копією громадського комітету Майдану, що існував як його консультативний орган увесь цей місяць. З ним радилися лідери опозиції, коли йшли на переговори з Януковичем, з ним радилися, коли приймалося рішення пікетувати Кабмін. При прийнятті усіх рішень цей комітет був дорадчим органом", - сказав він.

"Тому його і взяли як стартовий – підкреслюю, стартовий – склад ради організації "Майдан". З когось же треба було починати? Але одразу ж було заявлено: двері відчинено для всіх бажаючих", - зазначив політик.

На думку Луценка, вже найближчим часом рада має поповнитися Юрієм Андруховичем, а також Олександром Палієм і Володимиром В’ятровичем, які стали польовими командирами Майдану-2013.

"Ольга Богомолець як справжній подвижник медиків-волонтерів теж має увійти до складу ради", - додав екс-міністр.

"Рішення про відкриття ради для вступу нових членів уже прийняте: як фізичних осіб, так і будь-яких громадських об’єднань та партій, особливо – позапарламентських. Звісно ж, мова піде і про право вето, оскільки потрібно буде відсікати провокаторів та "фейкові" структури, які вже сьогодні засилає до "Майдану" влада Януковича", - наголосив Луценко.

ВО "Майдан", за його словами, зацікавлене в найширшому представництві.

"Наведу аналогію: у 80-х роках усі поляки, включно з комуністами, були членами "Солідарності". Ми так само маємо робити, якщо хочемо відсторонити мафію. Ми ж маємо справу не з демократичною владою, а з мафією, яку звичайними демократичними механізмами не подолаєш", - вважає Луценко.

За його словами, "треба створювати потужний кулак, який не можна ділити на громадськість і політиків".

"Ми можемо мати претензії до Луценка, Кличка, Яценюка, Тягнибока, Порошенка  чи будь-кого іншого, але навіть існування цього Майдану довело: як тільки він розділявся на політичний і громадський – він програвав. А як тільки об’єднувалися, сила була на нашому боці. Усіх треба з’єднати в багатомільйонну структуру, яка діятиме як одне ціле", - зазначив Луценко.

Попри те, що Луценка обрано співголовою ВО "Майдан", він проти такої надбудови.

"Інститут сімох співголів мені відверто не сподобався. Його появою я був дуже здивований, бо ми про це не домовлялися. Це – реакція політиків, які бояться неконтрольованої громадянської стихії. Це така реакція партійної номенклатури на зміну правил. Політики вже не будуть месіями, вони стануть лише інструментами змін, якими користуватиметься суспільство", - сказав він.

За словами Луценка, вимога скасувати цей інститут співголів "Майдану" днями вже буде "винесено на Майдан" – і він буде скасований.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
Усі новини...