Апеляційний суд відмовився повертати Іващенка до в'язниці

Четвер, 26 грудня 2013, 10:55

Апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні скарги на вирок колишньому т.в.о. міністра оборони Валерію Іващенку.

"Апеляційний суд Києва 26 грудня відмовив у скасуванні вироку Іващенку. Це рішення є єдиним законним", - повідомив адвокат Іващенка Борис Нечипоренко агентству "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, Іващенко в листопаді 2009 року, обіймаючи посаду тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони, підписав складений керуючим санацією Феодосійського судномеханічного заводу план санації.

Цим документом передбачена реалізація державного майна, у тому числі трьох причалів, бомбосховища й будівлі, яка забезпечувала розміщення та зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.

Печерський райсуд Києва 12 квітня 2012 року засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських обов'язків в установах, підприємствах і організаціях усіх форм власності, і з позбавленням 2-го рангу держслужбовця.

Відповідно до вимоги статті 82 КК у термін відбування покарання засудженого Іващенка врахований термін його попереднього ув’язнення, починаючи з 21 серпня 2010 року.

Колегія суддів Апеляційного суду Києва 14 серпня 2012 року звільнила Іващенка від відбування основного покарання, давши випробувальний термін на один рік.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок Іващенку – п'ять років умовно. Таким чином, касація Іващенка була залишена без задоволення, а рішення апеляційного суду, що пом'якшив покарання Іващенку до умовного терміну, залишено без змін.

Відділ виконання покарань (фактично – МВС) звернувся до суду з проханням переглянути рішення Апеляційного суду Києва про умовний термін відбування ним покарання, оскільки Іващенко не виконував процедури, передбачені законом. Представник прокуратури Києва був присутній на засіданні як представник держзвинувачення. 

МЗС України в лютому 2013 року повідомив, що Іващенко отримав дозвіл на проживання у Данії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування