Один із затриманих у "справі Чорновол" заперечує свою причетність

Четвер, 26 грудня 2013, 14:15

Серед  тих, кого напередодні затримали МВС у зв’язку з нападом на Тетяну Чорновол є Андрій Насіковський, у якого в ніч нападу переночував підозрюваний Сергій Котенко.

Про це "Українській правді" розповіли сам Насіковський та його матір Олена Насіковська, які наразі перебувають у Бориспільському РВВС.

Насіковський майже добу вже затриманий, але досі не бачився з адвокатом.

За словами Насіковського, він проходить як свідок, але побоюється, що "справу намагаються повісити на нього і на Олександра Храмцова, на якого зареєстрована машина Porsche Cayenne".

"Котенка не знайшли і зараз намагаються справу повісити на нас", - сказав він.

"Нам кажуть, що ми свідки, але нас не випускають, ми тут перебуваємо без їжі і води", - додав він.

Насіковський. Фото з Facebook
Насіковський. Фото з Facebook

Насіковський розповів, що в ніч з вівторка на середу, коли напали на Чорновол, він був вдома.

"Я ходив на курси англійської в Броварах. Курси закінчилися о 23:20. 15 хвилин звідти я добирався додому. Мене бачила консьєржка. Я зайшов у квартиру і був вдома. Звідти я дзвонив своїй дівчині, по скайпу розмовляв через відео з другом, він бачив, що я був вдома. У мене є алібі, я не знаю, що я тут роблю. Мене намагаються зробити крайнім", - сказав він.

Його матір Олена Насіковська повідомила УП, що Андрія затримали його ввечері у середу.

"Його (Насіковського) забрали приблизно о 18 – 18:20 у середу. Спочатку забрали в Броварське РВВС, а потім перевезли у Бориспільське РВВС. З того часу, вже скоро буде доба, як він тут", - розповіла матір.

За її словами, підозрюваний Сергій Котенко, якого розшукує міліція, в ніч з вівторка на середу попросився переночувати у Насіковського.

"Вся біда його в тому, що Андрій відкрив двері тій людині, що була в Porsche Cayenne", - сказала вона.

Насіковський розповів УП, що Котенко подзвонив йому і попросився переночувати.

"Він ночував у мене вдома. Я живу в центрі Броварів. Він був у мене з першої години ночі і до 10 ранку. Потім я викликав йому таксі, і він поїхав на автовокзал. Він не говорив, куди збирався їхати", - сказав Насіковський.

За його словами, Котенко йому нічого не пояснював і на спроби дізнатися, що сталося, не відповідав.

"Він був дивний, не в собі, розгублений. Він ніколи не вживає алкоголь. Жодних слідів крові не було, руки були цілі. Він був спокійний, але засмучений. Я питав, як його справи  з його дівчиною. Він потім попросив у мене зубну щітку, пішов покурив і ліг спати", - додав Насіковський.

"Машину Porsche Cayenne він купив півроку тому за 24 тисячі. 17 він віддав одразу, але ще 7 мав віддати. Тому машина не була оформлена на нього, а зареєстрована на Храмцова", - сказав Насіковський.

"Про машину ми з ним не говорили, він поїхав на таксі", - сказав він на уточнююче запитання УП.

"Раніше ми з ним близько спілкувалися, але останні два роки зустрічалися рідко, востаннє я бачив його у серпні", - сказав він.

14 годин тому, вже з відділку Насіковський написав звернення до Котенка на сторінці Facebook, у якому просив його прийти у міліцію і все розповісти.

 Клікніть для збільшення

Як відомо, зловмисники побили журналістку і активістку Тетяну Чорновіл у ніч на середу, 25 грудня.

За даними міліції, вона їхала у власному автомобілі і її "підрізало" інше авто.

Невідомі витягли журналістку і побили, після чого автомобіль скинули в кювет.

Міліція вже почала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство). У МВС повідомили про затримання двох чоловіків, причетних до нападу і розповсюдили інформацію про третього імовірного нападника.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...