Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дипломат просить главу СБУ пояснити, чому його не випустили до Брюсселя

Четвер, 26 грудня 2013, 14:34

Дипломат Василь Філіпчук закликає главу Служби безпеки Олександра Якименка розібратися, чому його не випустили на конференцію до Брюсселя 16 грудня.

Про це він розповів на брифінгу в четвер у Штабі національного опору, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу звернутися до глави СБУ Олександра Якименка, щоб він дав офіційну відповідь, ким є та людина, яка перешкоджала мені, порушуючи закон, і на підставі чиїх вказівок вона діяла", - сказав експерт з питань міжнародної політики.

Дипломат підкреслив, що з моменту інциденту минуло вже 10 днів, але правоохоронні органи нічого не зробили для розслідування даного інциденту.

При цьому Філіпчук заявив, що протягом цих днів на нього, на членів його родини, на людей, які надавали юридичну підтримку, здійснюється психологічний тиск.

За його словами дипломата, співробітники правоохоронних органів приходять з обшуком, надходять дзвінки з погрозами і смс провокаційного змісту.

Філіпчук зазначив, що 10 місяців тому він залишив державну службу.

Дипломат вважає, що заборона виїжджати за кордон пов'язана з його активною громадянською позицією в ході акції протесту на Майдані Незалежності, зокрема мова йде про використання міжнародних дипломатичних зв'язків для недопущення силового розгону Євромайдану.

Він зазначив, що в цей період він активно контактував із зарубіжними послами і дипломатами.

Як відомо, 16 грудня, митники затримали в Борисполі Філіпчука, який повинен був вилетіти до Брюсселя на міжнародну конференцію з приводу ситуації в Україні, яка проходила за участю єврокомісара Штефана Фюле.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...