Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захарченко не прийшов на зустріч із депутатами

Четвер, 26 грудня 2013, 14:37

Доки у Києві триватимуть масові акції протесту, міліція буде працювати в центрі столиці у посиленому режимі.

Про це заявив заступник голови МВС Віктор Ратушняк під час зустрічі з групою депутатів, які прийшли дізнатися про хід розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновол та причини такого зосередження великої кількості правоохоронців у центрі Києва.

"Ратушняк пояснив народним депутатам, що поки до органів внутрішніх справ буде надходити інформація про масові заходи із великою кількістю людей, а також про блокування адмінбудівель в урядовому кварталі столиці, доти міліція буде працювати у посиленому режимі. Тим більше, що це прямо передбачено законом "Про міліцію", - повідомляє МВС.

Раніше депутат Олександр Бригинець у своєму Facebook повідомив, що "на зустріч із нардепами міністр (Віталій) Захарченко не прийшов, прийшов лише його заступник – Дубовик". Однак у МВС виправили, що зустріч була з Ратушняком.

"Рішення про перекриття вул. Грушевського прийняв керівник київської міліції. Беркут в Київ привезли з усієї України за наказом першого заступника міністра В. Дубовика (теж мається на увазі Ратушняк, - ред..)", - написав Бригинець.

Беркут у Київ привезли за наказом першого заступника міністра Дубовика
Беркут у Київ привезли за наказом першого заступника міністра Дубовика

"Я вимагаю вивести з Києва ті підрозділи, які брали участь у штурмі Майдану, поки не визначать, хто в цих підрозділах персонально чинив злочин", - повідомив він. 

Згодом депутат додав: "Висновок із зустрічі із першим заступником Захарченка: міліція може розблокувати вулицю Грушевського, оскільки реально у неї немає сил утримувати її далі. Міліціонери стомлені і бунтують". 

"А от що стосується Тетяни Чорновол – ситуація гірша: слідство іде кволо. Головна версія – перешкоджання журналістській діяльності – міліцією не розглядається. Третього підозрюваного, який нібито проживає у Лос-Анджелесі, в міжнародний розшук не оголошено, бо, бачте, суди ще не прийняли відповідне рішення", - заявив Бригинець. 

"Нагадаю, що коли судили майданівців, то суди працювали цілодобово. До того ж, за нашою інформацією, машину Тетяни "пасли" дві машини. Щодо цього слідчий не дав нам ніяких пояснень", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування