Смітюх натякнув, що звільнення в Кабміні будуть після Нового року

Четвер, 26 грудня 2013, 22:54

Депутат Партії регіонів Григорій Смітюх заявив, що президент Віктор Янукович після Нового року ухвалить рішення про те, хто має понести відповідальність за зрив асоціації з Євросоюзом.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Чи має проблеми уряд в окремих міністерствах? Так, має. І ми це чітко і ясно на засіданні фракції разом з урядом говорили про це питання. Критично висловлювалися щодо конкретних персоналій Кабміну. Треба комусь нести відповідальність за ту угоду, яка готувалася (про асоціацію з ЄС)", - розповів "регіонал".

"Ця європейська угода не підписана лише з однієї причини. Вона була не на користь України. І безперечно, що ті люди, які готували цю угоду, повинні понести персональну відповідальність. А саме – подати у відставку. І президент неодноразово це повторив. Я думаю, що він зробить після Нового року ці висновки", - сказав Смітюх.

Тоді журналіст поставив йому запитання: "Парафування – це процес, коли учасники на кожній сторінці ставлять підпис, що погоджуються з кожною буквою, цифрою, комою і крапкою. Парафував це уряд Азарова. Чи має весь уряд Азарова, який парафував цю угоду, піти у відставку?"

"Я не погоджуюся, що у цій ситуації є необхідність весь уряд (відправляти у відставку). Але погоджуюся з тією точкою зору, і президент на цьому неодноразово наголосив, що ті чиновники, які безпосередньо парафували або готували (мають нести відповідальність)", - відповів Смітюх.

Як відомо, Янукович очікує пропозицій від уряду щодо відповідальності чиновників за неналежну підготовку угоди про асоціацію з ЄС.

21 листопада уряд оприлюднив постанову про зупинку процесу підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС, обгрунтовуючи це погіршенням торгівельно-економічних відносин з Росією, а також державами Митного союзу та СНД.

Це дало поштовх масовим акціям протесту в Україні, які продовжуються й дотепер. При цьому однією з головних вимог мітингувальників є відставка уряду.

Янукович неодноразово критикував дану угоду, стверджуючи, що в нинішньому вигляді вона не відповідає національним інтересам. На одному з круглих столів він заявив, що уряд недостатньо детально пояснив бізнесу та громадськості її умови.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування