Суд відмовився не карати журналіста, затриманого після 1 грудня

П'ятниця, 27 грудня 2013, 12:34

Печерський райсуд Києва відмовив захисту журналіста Валерія Гарагуца у задоволенні клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності.

Також суд скасував угоду між Гарагуцем і слідством про визнання провини, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

Справа відправлена на дорозслідування в прокуратуру.

Олександр Аргат написав у Твіттері з цього приводу: "Амністія не діє. Гарагуцу відмовили. Справу повернули в прокуратуру. Захист і сам Гарагуц задоволені таким ходом. Кажуть, суд визнав саму можливість дії закону, але на іншій стадії процесу".

 

Як відомо, 1 грудня на знак протесту проти дій силовиків і політики влади на вулиці Києва вийшли не менше 500 тисяч протестувальників.

На вулиці Банковій біля Адміністрації президента сталися провокації, співробітники структур МВС (зокрема, спецпідрозділу "Беркут") жорстоко побили громадян і журналістів.

Постраждали й мирні учасники Євромайдану, й близько 50 журналістів.

3 грудня Шевченківський суд Києва ухвалив узяти під варту на два місяці вісьмох затриманих на вулиці Банковій, серед них – дніпропетровський журналіст, засновник газети "Лица" Валерій Гарагуц. 

13 грудня Апеляційний суд звільнив із-під варти Гарагуца під особисте зобов'язання.

26 грудня набув чинності закон про амністію, згідно з яким мітингувальники, засуджені з 21 листопада, повинні бути звільнені від відповідальності.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...