Юрист: Влада відмовляється застосовувати закон про "амністію" євромайданівців

П'ятниця, 27 грудня 2013, 15:15

Влада відмовляється застосовувати закон про "амністію" євромайданівців, каже юрист, координатор правового напрямку ініціативної групи Євромайдан SOS Дмитро Гузій.

Про це повідомляє сторінка групи у Facebook.

Як відомо, в п'ятницю Печерський райсуд Києва відмовив захисту журналіста Валерія Гарагуца у задоволенні клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності.

Захист Гарагуца подав клопотання про застосування до нього норм так званого закону про "амністію", який вступив у дію 26 грудня.

Утім, Печерський райсуд виконувати цю спецнорму відмовився, натомість відправив справу дніпропетровського журналіста на дорозслідування.

"Можемо впевнено говорити про те, що можливістю застосувати закон суд знехтував. А отже, відмовився реалізувати надане законом про амністію право Валерія Гарагуца на припинення кримінального переслідування щодо нього", - сказав Гузій.

"Таким чином, влада вкотре засвідчила, що її репресивний апарат, до якого наразі в Україні належать, на жаль, і суди, діє з позиції нелегітимної сили та не визнає пріоритету прав людини", - констатував юрист.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...