Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС каже, що ніяк не може отримати відео з реєстратора Чорновол

П'ятниця, 27 грудня 2013, 15:46

Депутат від Батьківщини Віталій Ярема заявляє, що МВС намагається політизувати справу про побиття Тетяни Чорновол.

Про це він заявив на брифінгу у п’ятницю.

"Це навмисно за вказівкою, я так розумію, керівництва МВС навмисно політизують цю справу, щоб притягнути опозиційних депутатів до зв’язків з цими людьми", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, що в контексті цієї справи почали згадувати прізвища інших депутатів, які начебто могли бути знайомі з підозрюваними особами, Ярема відповів:

"Немає значення, що хтось з кимось був знайомив, хтось з кимось колись розмовляв, уже знайдено машину зловмисників і слідство мало б дати відповідь на запитання щодо мотивації звірячого побиття жінки".

"Те, що на допит викликали й інших депутатів, – це намагання надати справі політичний відтінок", - повідомив він.

"Запис відеореєстатора вже другорядний, є машина, яка є доказом", - наголосив він.

"Ми не дали стерти цю інформацію. Якби відеореєстратор потрапив у інші руки, то відеодокази злочину вже б були знищені", - підкреслив народний депутат.

Ярема також повідомив, що він вже побував на допиті у бориспільському райвідділку міліції і додав, що слідчій не розповідав йому ані про стан розслідування злочину щодо Тетяни Чорновол, ані про мотивацію злочину.

У свою чергу заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров на брифінгу закликав Ярему передати повне відео з реєстратора..

"Віддайте його слідству для того, аби ми могли об’єктивно дослідити, провести відповідні експертизи і встановити істину у кримінальному проваджені", - зазначив він.

"У нас є лише відрізки відеозапису, який був ще опублікований в першу добу. Із цих відрізків не зрозуміло суть конфлікту, з чого він починався, як продовжувався. Не має ніякого звуку, що не дає слідству об’єктивно розібратися і рухатися далі", - повідомив правоохоронець.

За словами заступника начальника ГСУ, вже третю добу продовжується досудове розслідування, а відеозапис до МВС так і не передали ті люди, які ним володіють.

"По-перше – це втручання в діяльність правоохоронних органів, вилучення і не надання відео. По-друге, за це може бути передбачена законом відповідальність", - сказав він.

"По-третє, я хотів би підкреслити, що ненадання відеозапису свідчить про те, що хтось має якесь суб’єктивне бачення і небажання віддавати слідству доказ тому, що вважає, що буде викрито когось, хто має причетність до вчинення кримінального правопорушення", - наголошує Татаров.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування