Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тернопільська облрада теж вигнала "адміністраторів" Януковича

Понеділок, 30 грудня 2013, 15:42

Тернопільська облрада 29 грудня вирішила припинити договірні відносини з Тернопільською обласною держадміністрацією.

Це рішення, підтримане перед громадою на Театральному майдані міста, передбачає виселення Тернопільської ОДА з орендованих приміщень у будівлі Тернопільської облради, повідомляє прес-служба "Свободи".

Після підтримки даного рішення народний депутат від "Свободи" Олег Сиротюк представив багатолюдному зібранню демонтовану табличку з написом "Тернопільська обласна державна адміністрація".

Учасники народного віча доручили Олегові Сиротюку передати цю демонтовану табличку в Адміністрацію президента у Києві.

"Громаду Тернопільщини обурила заява президента на засіданні Ради регіонів. Президент фактично в прямому ефірі погрожував депутатам місцевих рад, які у складний для країни час ухвалюють рішення на захист української державності та конституційного ладу", - сказав Сиротюк

"Ми пам'ятаємо, як уже передали "палкий привіт" журналістові Георгію Ґонґадзе, як по-звірячому "палкий привіт" передали журналістці та активістці Майдану Тетяні Чорновол, як продовжують передавати "палкі привіти" учасникам мирних акцій у всіх областях України", - додав він.

"Тепер усі бачать, хто віддає накази і хто повинен відповідати за всі випадки насильства, спалені автомобілі, покалічені долі мирних людей", - сказав "свободівець".

За його словами, рішення облради стало відповіддю "на ці погрози".

Процес виселення "представників окупаційного режиму з адмінбудівлі обласної ради" почався з демонтажу таблиці, а "далі має піти і сама адміністрація", наголосили у "Свободі".

У свою чергу, прокуратура Тернопільської області 30 грудня повідомляє, що Тернопільський окружний адміністративний суд за клопотанням прокуратури заборонив голові Тернопільської облради "підписувати та оприлюднювати рішення обласної ради з питань, по яких проводилось голосування 29 грудня 2013 року".

Суд задовольнив позов про визнання протиправними дій депутатів Тернопільської облради по проведенню пленарного засідання сесії від 29 грудня, стверджує прокуратура.

Розгляд справи по суті судом призначено на 16 січня 2014 року. 

Раніше рішення розірвати співпрацю з обласною держадміністрацією ухвалила Львівська облрада, змусивши виконавчу гілку влади в області звільнити свої приміщення.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...