У Севастополі задіяли ДАІ для тиску на євромайданівця?

Вівторок, 31 грудня 2013, 08:54

Координатор молодіжного крила УДАРа Дмитро Білоцерковець заявляє, що влада намагається не випустити його з Севастополя у Київ на Євромайдан.

Про це він розповів в коментарі "Українській правді" після інциденту, який стався з ним у вівторок вранці.

За його словами, він збирався вилетіти з Севастополя у Київ вранці, тому о 4 годині виїхав в аеропорт Сімферополя, щоб встигнути на рейс, реєстрація на який закінчується о 6:20 ранку.

"В районі Верхньосадового, на 30 км від Севастополя мене зупинив даішник і зазначив, що я перебуваю напідпитку. Прямо переді мною вони зупинили іншу машину, однак як тільки побачили мої документи, її одразу відпустили", - сказав він.

Фото Дмитра Білоцерківця 

Дмитро також додав, що поряд із машиною ДАІ стояла ще одна - зеленого кольору з міліцейськими номерами, всередині неї сиділи люди у формі.

"Співробітники ДАІ взяли мої документи. Їхня машина з моїми документами спробувала рушити з місця і кудись поїхати. Однак я собою перегородив їм шлях", - зазначив Білоцерковець.

Він зазначив, що після цього міліціонери виправдовувалися, що хотіли переставити машину.

Вони продовжували наполягати, що Дмитро перебуває напідпитку і запропонували йому проїхати у лікарню, щоб зробити аналіз.

"Розуміючи, що я можу запізнитися в аеропорт, я зазначив, що у них є "трубка" яка визначає наявність алкоголю в крові на місці. Вони сказали, що на місто є лише один такий алкостест, його треба чекати", - сказав він.

Після цього інша машина з міліцейськими номерами поїхала за алкотестом і повернулася близько 6:03, зазначив Дмитро.

"Тест показав, що я тверезий, про що міліція склала відповідний акт, і я поїхав далі, хоча розумів, що маю дуже мало шансів встигнути на літак", - сказав він.

"Однак ще через кілометрів 20 з невідомого мені номера 095-419-3360 передзвонили і повідомили мені, що нібито моя мама знаходиться у реанімації, а мені потрібно терміново прибути у міськлікарню", - розповів він.

За його словами, він намагався передзвонити матері, однак її телефон був вимкнений. Також він намагався передзвонити на той невідомий номер, щоб дізнатися подробиці, він теж не відповідав.

"Я спробував зв’язатися з мамою через скайп, вона відповіла і сказала, що вона вдома і з нею все в порядку", - додав Білоцерковець.

"Однак це після цієї розмови з того ж невідомого номера знову дзвонили і повідомляли, що мама знаходиться у реанімації", - додав він.

"Зрозуміло, що після цього я не встиг на літак і залишатимусь у Севастополі, оскільки квитків на вечірній рейс вже немає", - сказав він.

"Я вважаю, що мене намагаються не випустити в Київ, щоб я не допомагав моїм соратникам на Євромайдані. Перший інцидент, який стався з моєю машиною ще 12 грудня, був направлений на те, щоб витягнути мене з Києва. 24 грудня я таки приїхав і написав заяву в МВС Севастополя", - зазначив він.

Крім того, тієї ж ночі в квартирі Білоцерковця і кількох його сусідів перерізали телефонний кабель.

"Я вважаю все це терором. Про долю ж моїх заяв до МВС мені поки нічого невідомо. Але якщо тут задіяна ДАІ, це говорить про те, що маски зірвано, і це роблять не просто хулігани, а це робить влада", - наголосив він.

В "УДАРі" вже звернулися до МВС з вимогою "розслідувати факти систематичного тиску на координатора молодіжного крила партії". Також в партії вимагають від прокуратури взяти цю справу під контроль.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування