Тягнибок про Леніна: "Яке безглузде самогубство!:)"

Неділя, 8 грудня 2013, 18:33

У "Свободі" вважають, що повалення пам’ятника Володимиру Леніну у Києві символізує завершення періоду радянської "окупації", принижень від режиму та ганьби.

Відповідні коментарі з’явилися у Твіттері "Свободи" та її представників.   

Олег Тягнибок про падіння Леніна на Бесарабці заявив: "Яке безглузде самогубство!:)".

Скрін-шот із Твіттера
Скрін-шот із Твіттера

Ihor Shvayka написав: "Щойно впав ленін на бесарабці. Революція-бо".

Олександр Аронець зазначив: "Лєніна в Києві більше нема! Геть катів!".

Від прес-служби ВО Свобода з’явився твіт: "Кінець совєцької окупації. Кінець режиму принижень та ганьби! На Бесарабці звалили пам'ятник Лєніну!!!!!".

А нардеп від "Свободи" Юрій Сиротюк заявив, що "бовван Лєніну" в центрі столиці незалежної европейської держави – то не пам’ятник, а символ приниження українців.

"Це символ істоти, яка влаштовувала геноцид і голодомори. Чин людей, які повалили Лєніна, свідчить, що суспільство вже виросло і змужніло. Український народ остаточно готовий попрощатися з наслідками совєцької окупації. І повалення Лєніна – це глибоко символічне прощання з тоталітарним минулим", - цитує його прес-служба партії.

Окрім цього, на його думку, цей вчинок означає, що "невдовзі настане кінець "данєцкім", бо влада, яка керує Україною, базується на совєцькій спадщині".

"Зараз режим Януковича намагався це все відновити – і Лєнін був одним із символів їхнього панування в Києві! Нині цей символ упав, і це – початок падіння чинної влади", - заявив Сиротюк.

А лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк пожартував:

"Думаю, Ленін впав від заздрості. Тому що Ленін скликав одну революцію, а Янукович – дві", - цитує прес-служба "Батьківщини".

Водночас, лідер УДАРу Віталій Кличко та представник "Батьківщини" Андрій Шевченко запевнили, що повалення пам’ятника Леніну – не ініціатива ЄвроМайдану.  

"Жодних рішень щодо Леніна не приймалося і взагалі не обговорювалося в штабі", - заявив Кличко, цитує "Інтерфакс-Україна".  

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News