"Васильківським терористам" читають вирок під крики "Ганьба!"

П'ятниця, 10 січня 2014, 15:18

У Києво-Святошинському райсуді Київської області вже понад годину зачитують вирок так званим "васильківським терористам" - Володимиру Шпарі, Ігорю Мосійчуку та Сергію Бевзу.

Онлайн-трансляція подій із суду – тут

Під судом зібралось близько півтисячі мітингувальників. Люди кричать "Ганьба!".

На засіданні суду присутні народні депутати - Павло Кириленко, Андрій Іллєнко та Едуард Леонов, повідомляє київська "Свобода" у Твіттері.

До Києво-Святошинського суду підвозять "Беркут", повідомляє Андрій Ковальов.

Між тим, суддя Юрій Бурбела озвучив позицію слідства, згідно з якою "васильківські терористи" виготовили і зберігали вибухові предмети з метою підриву пам'ятників, зокрема Володимиру Леніну. За версією слідства, знищувати пам'ятники – це "життєве кредо підсудних".

Прокурор попросив осудити трьох чоловіків до 9 років позбавлення свободи. 

Близько 16:50 суддя пригрозив припинити зачитування вироку при громадськості, бо люди в залі суду реагували сміхом та коментарями на аргументи звинувачення. Також звучали думки "фарс" та справа сфальсифікована". 

Як відомо, "васильківських терористів" заарештували у серпні 2011 році, коли при обшуку СБУ у них "знайшли" листівки із "закликом до повалення влади" та вибуховий пристрій. Затримані тоді заявили, що їх підкинули самі працівники СБУ.

СБУ затримала двох депутатів Васильківської міськради Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза, а також помічника депутата Володимира Шпару, яких звинуватили у підготовці теракту, а саме – підриву пам’ятника Леніну в Борисполі.

Сам пам’ятник на той момент вже був демонтований за рішенням Бориспільської міської ради.

Двоє з підсудних мають малолітніх дітей 2 і 4 років, третій – 8-річну дитину

"Українська правда", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування