Рибака теж попросили захистити суддів, а українців – підтримати їх

Неділя, 12 січня 2014, 19:26

Рада суддів України звернувся до Верховної Ради з проханням посилити фізичний та соціальний захист служителів Феміди.

З відповідною заявою виступив заступник голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Павло Гвоздик, повідомляє УНІАН.

"Суди, як громадська інституція, призначені для вирішення конфліктів і є цивілізованим способом підтримувати у суспільстві громадянський мир. Суддя, як особа, наділена владою вирішувати такі конфлікти, має залежати тільки від одного - від волі закону", - підкреслив Гвоздик.

За його словами, події, які відбуваються сьогодні в країні пов'язані зі спробами вплинути на суд з метою прийняття рішень на догоду комусь, не дають можливості законним шляхом вирішувати конфліктні ситуації.

"Ми звертаємося до Верховної Ради і вимагаємо прийняття термінових рішень, які були б спрямовані на посилення захисту суддів: як фізичної, так і соціальної. На жаль, останні події свідчать про те, що судді залишилися без такого захисту", - підкреслив Гвоздик.

Він також звернувся до простих громадян країни з проханням підтримати служителів Феміди.

"Це в інтересах всього суспільства", - заявив Гвоздик і зауважив: в ситуації, коли суддя сам є незахищеним , марно сподіватися на те , що він зможе захистити інтереси інших громадян.

Як відомо, раніше т.в.о. начальника управління МВС у Києві Валерій Мазан заявив, що "частина радикально налаштованих активістів під час зачитування вироку суду "васильківським терористам" плеснули судді в обличчя невідомою речовиною".

При цьому частина пікетувальників заблокувала виїзди з внутрішнього двору суду та прилеглі до приміщення вулиці, аби не пропустити службовий автомобіль конвою.

У свою чергу голова Верховного Суду України Ярослав Романюк звернувся до правоохоронних органів з вимогою вжити "невідкладних заходів для забезпечення нормального функціонування судових установ, надійного захисту здоров’я і життя суддів та членів їхніх сімей".

"У Києво-Святошинському районному суді Києва група невдоволених судовим рішенням осіб замість того, щоб оскаржити його в установленому законом порядку, також вдалася до спроби фізичної розправи над суддею, який його ухвалив", - заявив Романюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування