Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кожари запевняють, що відновлювати візи для ЄС не планують

Понеділок, 13 січня 2014, 10:50

Представник міністерства закордонних справ спростував повідомлення деяких ЗМІ про намір МЗС відновити візовий режим для громадян ЄС.

Про це заявив керівник департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс в інтерв'ю DW.

"Про такі інціативи мені нічого невідомо. За моїми даними, про жодне скасування рішення, ухваленого Україною у 2005 році, у міністерстві не йдеться", - сказав він.

"Відомо, що Україна ще у 2005 році в односторонньому порядку скасувала необхідність оформлення віз для громадян Євросоюзу. І природно ми очікуємо зараз зустрічних кроків з боку ЄС", - наголосив Перебийніс.

Він додав, що Україна виконує План дій щодо безвізового режиму.

"Ми сподіваємось, що найближчим часом зможемо перейти до другої фази, яка дозволить у найближчі роки виконати цей план дій і забезпечити скасування візового режиму з ЄС", - сказав представник МЗС.

Як відомо, візовий режим для громадян ЄС, Швейцарії та Ліхтенштейну Україна скасувала з 1 вересня 2005 року указом тодішнього президента Віктора Ющенка.

У грудні в інтерв'ю українським каналам прем'єр Микола Азаров скаржився, що Україна на цьому рішенні втратила гроші, а натомість нічого не отримала.

Він також обурювався вимогою ЄС прийняти антидискримінаційне законодавство, назвавши його вимогою "узаконити одностатеві шлюби".

Днями в деяких українських ЗМІ з'явилась інформація про те, що режим Януковича планує відновити візовий режиму для ЄС.

Діалог стосовно скасування візового режиму між Україною і ЄС офіційно започаткували 29 жовтня 2008 році у Брюсселі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування