ГПУ не каже, через що суддя "васильківських терористів" у реанімації

Понеділок, 13 січня 2014, 15:06

Суддя Києво-Святошинського райсуду Юрій Бурбела, який виніс вирок так званим "васильківським терористам", перебуває в реанімації.

Цю інформацію підтвердив заступник генпрокурора Віктор Войцишен на зустрічі представників правоохоронних відомств і Міністерства охорони здоров’я з представниками дипломатичних місій в Україні. 

Він поінформував учасників заходу про події 10 січня біля районного Києво-Святошинського суду, повідомляє прес-служба Генпрокуратури

"Тоді, коли на лаві підсудних знаходились обвинувачені у підготовці терористичного акту, організована група радикально налаштованих молодиків блокувала роботу суду, протидіяла працівникам міліції та погрожувала судді. Сам суддя, до речі, був госпіталізований до реанімаційного відділення столичної лікарні, де перебуває й зараз", - сказав чиновник. 

Крім того, за його словами, слідчі перевіряють "можливість та механізм отримання Юрієм Луценком тілесних ушкоджень" під час блокування автобусів із працівниками міліції. 

"Оскільки до цього часу він (Луценко) відмовлявся давати будь-які свідчення у провадженні, і лише сьогодні існує ймовірність їх отримання, механізм та можливі обставини появи його тілесних ушкоджень з’ясовуються слідчим шляхом", - сказав Войцишен.

У свою чергу, заступник генпрокурора Лілія Фролова заявила дипломатам, що демократичні гасла, які використовують деякі політичні сили, йдуть у розріз із їхніми діями.

"Події, свідками яких ми з вами є, не мають нічого спільного з мирними акціями. Аналогічні дії у будь-якій з країн не залишилися б без відповідного реагування з боку органів влади та правоохоронців. Я маю на увазі систематичне порушення закону, блокування транспортних комунікацій, захоплення адміністративних будівель, також прояви вандалізму, хуліганства та провокації", - сказала Фролова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування