Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кожари та в ЄС не поділяють оптимізму Арбузова щодо асоціації – ЗМІ

Вівторок, 14 січня 2014, 09:38

У МЗС України визнали, що консультації з Євросоюзом щодо асоціації ще не відновили, а у Брюсселі взагалі поки нічого не планують.

Про це пише "Німецька хвиля".

У понеділок перший віце-прем'єр Сергій Арбузов висловив сподівання, що Угоду про асоціацію з ЄС підпишуть у 2014 році, і це залежатиме від проведених консультацій.

У МЗС, проте, визнали, відповідні консультації з ЄС поки що навіть не проводяться.

"Ми будемо прагнути підписати цю угоду якомога швидше. При цьому мова йде про консультації, які мають бути проведені з ЄС, щоб вирішити усі питання щодо імплементації цієї угоди після її підписання", - заявив керівник департаменту інформполітики МЗС Євген Перебийніс.

На пряме запитання, чи буде асоціація підписана у 2014 році, Перебийніс зазначив, що "курс на європейську інтеграцію залишається стратегічним і безальтернативним".

Видання пише, що можливим часом для підписання Угоди з ЄС мав би стати наступний саміт "Україна-ЄС".

За традицією, яку засвідчують попередні 16 самітів, наступний саміт має відбутись цього року в Україні.

Втім, у офіційному Брюсселі поки що не мають інформації щодо наступного саміту з Україною.

Юрі Лаас, прес-секретар Ради ЄС, який, зокрема, відповідає за організацію самітів, повідомив, що "на цей момент у мене відсутня інформація щодо дати проведення наступного саміту ЄС-Україна. Її ще не визначили".

Перебийніс на це запитання заявив, що не може прогнозувати ймовірну дату саміту.

"Я не можу сказати, коли він буде. Це залежатиме від того, як вирішать сторони, оскільки саміт двосторонній", - пояснив він.

Дипломат також додав, що консультації з цього приводу наразі не ведуться, їхнє проведення планується "найближчим часом".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування