Президент клініки "Борис" розповів, як у Луценка брали кров на алкоголь

Вівторок, 14 січня 2014, 12:24

Президент клініки "Борис" Михайло Радуцький каже, що аналіз на вміст алкоголю в крові Юрія Луценка взяли для того, щоб визначитись із правильним лікуванням.

Про це він розповів в ефірі "Громадського ТБ".

Радуцький пояснив, що "єдина установа в місті Києві, яка за законодавством України має право перевіряти кров на вміст алкоголю в живої людини це клініка "Соціотеррапія". Жодна приватна чи державна клініка крім неї не мають права цього робити".

Лікар розповів, що рішення взяти кров на аналіз ухвалив черговий лікар, який приймав Луценка, для того, щоб визначитись із правильним лікуванням, оскільки Луценка доставили в реанімацію. А також, тому що "в подихові Юрія Віталійовича був пристуній якийсь запах".

За словами Радуцького результати аналізів у клініці "Борис" отримали о 12-тій годині 11 січня.

На запитання, чи довіряє президент клініки "Борис" цим результатам, він відмовився коментувати дії своїх колег:

"Якщо ця клініка уповноважена державою, вона робила дослідження ще у 2005 році і в 1998-му, якщо до цього часу її аналізи використовувались і лікарями й іншими службами в країні, то чому саме вчора чи два дні тому їм треба довіряти або не довіряти", - сказав Радуцький

"В нас є офіційна бумага з печаткою державної установи, де ми отримали результат дослідження", - уточнив він.

Він сказав, що не може прокоментувати, чи враховувалися результати цього дослідження при лікуванні Луценка, та якою була позначка вмісту алкоголю в крові екс-міністра, посилаючись на лікарську таємницю.

За його словами результати були передані Луценку і коментувати це має право лише він.

Як відомо, Ірина Луценко заперечила інформацію про нетверезість чоловіка під час інциденту з "Беркутом".

"Ніхто ніякого алкоголю не вживав. Ну хіба що "Гівалекс", ліки від кашлю, оскільки застудилися. Тоді під впливом алкоголю має перебувати вся наша родина, як і решта громадян, які вживають даний медичний препарат", - сказала вона.

Головний лікар Київської міської лікарні "Соціотерапія" Володимир Ярий заявив, що у крові екс-міністра Юрія Луценка в день сутички під Святошинським РВВС був алкоголь.

Водночас прес-секретар Луценка Лариса Сарган розповсюдила фейкову, за її словами, довідку клініки, в якій вказано, що огляд Луценка був проведений вдень 11 січня, коли екс-міністр перебував у лікарні "Борис".

Як відомо, Луценко постраждав під час сутичок активістів Майдану з міліцією в ніч з 10 на 11 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...