Голубченко розповів, чому він досі не очолив КМДА

Вівторок, 14 січня 2014, 14:58

Новий голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) може бути призначений тільки після того, як із цієї посади буде звільнено Олександра Попова.

Про це заявив в. о. голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що Попова поки що не звільнили.

"Голову КМДА у нас не звільнено - його відсторонено. Триває слідство. Передадуть до суду, суд визначить, була чи не була провина, після цього можна вирішувати питання про повернення голови КМДА", - пояснив Голубченко.

За його словами, до звільнення Попова з цієї посади новий голова КМДА не може бути призначений.

"Не може бути призначений - ну ніяк. Немає такого правового формату, в якому можна призначити голову КМДА, якщо не звільнено попереднього", - пояснив він.

Водночас Голубченко зауважив, що, крім рішення суду, підставою для звільнення Попова з посади може бути також його добровільне рішення або рішення президента.

"Кожна людина може написати заяву в будь-який момент і добровільно піти з посади - це одне; друге питання - чекати на рішення суду; третє питання - це, безумовно, рішення президента, як діяти", - також зазначив він.

Як відомо, голова КМДА Попов був відсторонений від виконання обов'язків у зв'язку із підозрою його до організації силового розгону мирної акції на Майдані у ніч на 30 листопада.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування