Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голубченко запевняє, що не знав про розгін студентів, поки не захопили КМДА

Вівторок, 14 січня 2014, 19:41

Виконувач обов'язків голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко каже, що дізнався про розгін мітингу біля стели на Майдані Незалежності та захоплення будівлі КМДА у неділю, 1 грудня.

Про це він заявив в ефірі Громадського телебачення.

За словами Голубченка, в ніч на 30 листопада, коли "Беркут" жорстоко розігнав молодь на Майдані, він перебував у Маріуполі.

"У мене є брати і сестри рідні, племінники. І кожен рік ми відзначаємо батьківський день. Батьківський день був призначений на суботу, з суботи на неділю", - повідомив чиновник.

"І я ще у вівторок (26 листопада) написав заяву, відпросився у Попова поїхати на батьківський день. Я був у місті Маріуполі. Виїхав я у п'ятницю", - додав він.

"Я поїхав в п'ятницю, коли все було мирно… Про розгін Майдану дізнався в неділю зранку", - підкреслив Голубченко, зазначивши, що два дні не знав, що відбувається у столиці.

Свою непоінформованість посадовець пояснив, що туди, де він був, важко додзвонитися.

Як відомо, з 21 листопада 2013 року в Україні відбуваються протести проти дій нинішньої влади. Після жорсткого розгону силовиками мітингу на Майдані Незалежності вночі з 29 на 30 листопада акції почали набирати більшої сили та масштабів і тривають досі.

Будівлю КМДА пікетувальники захопили 1 грудня 2013 року під час масового Віче проти дій нинішньої влади.

Заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Володимир  Сівкович та голова КМДА Олександр Попов відсторонені за клопотаннями Генпрокуратури у зв’язку з підозрою у причетності до порушення конституційних прав громадян на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування