Рада з питань мовлення США: в Україні залякують незалежних журналістів

Вівторок, 14 січня 2014, 22:30

В світлі масових протестів у Києві, в Україні відбуваються залякування та напади на незалежних журналістів, включно з журналістами "Радіо Свобода" та "Голосу Америки".

Про це йдеться у прес-релізі Ради з питань мовлення при уряді США (Broadcasting Board of Governors), яка здійснює керівництво "Голосом Америки", "Радіо Свобода" та ін.

Проти журналіста-ветерана "Радіо свобода" Віталія Портнікова ведеться брудна кампанія спрямована на дискредитацію його особисто та продемократичного руху "Євромайдан" - йдеться у повідомленні.

"9-го січня помешкання Портнікова у Києві пікетувала група із близько 50 осіб, які тримали українські прапори та плакати з погрозливими заявами. Пікетувальники звинувачували Портнікова в "аморальній поведінці", - сказано у прес-релізі.

Мішенню погроз став також журналіст Української служби Голосу Америки Руслан Дейниченко, який наприкінці грудня висвітлював протести Автомайдану під резиденцією президента Віктора Януковича у Межигір’ї.

"Представники ДАІ у місті реєстрації його авто кілька разів відвідали батьків Дейниченка з проханням підписати документи про нібито порушення правил дорожнього руху, які можуть призвести до позбавлення водійських прав на півроку", - йдеться у заяві Ради з питань мовлення при уряді США.

"Погрози нашим журналістам є частиною численних випадків насильства та залякування незалежних голосів протягом кількох останніх тижнів", - цитує директора "Голосу Америки" Девіда Енсора прес-реліз.

"Українська влада має засудити та розслідувати їх відповідно до обіцянки президента України Віктора Януковича озвученої  під час його новорічного звернення", - йдеться в цитаті.

"Очевидно має місце організована спроба дискредитувати незалежних, професійних журналістів. Ця спроба нагадує найбільш огидні прийоми радянських часів", - цитує президента "Радіо Свобода" Кевіна Клоса, заява.

З повним текстом заяви можна ознайомитись на сайті Ради з питань мовлення при уряді США.

Голос Америки

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News