Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євгенія Тимошенко покладає надії на "точкові санкції" проти влади

Середа, 15 січня 2014, 11:10

Євгенія Тимошенко вважає, що точкові санкції Заходу щодо українських можновладців є реальною перспективою, і представники влади цього бояться.

Про це дочка екс-прем’єрки сказала в інтерв’ю "Радіо Свобода".

За словами Євгенії Тимошенко, вона має "найбільш рішучі очікування" щодо засідання комітету з закордонних справ Сенату США, який 15 січня має розглядати українське питання.

"Зараз демократичний світ вже по-іншому дивиться на українську владу, на те, як вона, використовуючи насилля та всі доступні для них методи силові, незаконні, намагається зупинити процес мирного протесту в Україні. І, звичайно ж, це засуджується в усіх країнах демократичного світу", - заявила вона.

"Наступним кроком повинні бути дії. Вперше за весь період Януковича при владі і наших постійних розмов і попереджень про те, що Янукович будує диктатуру в Україні, вперше ми чуємо заяви про санкції. І я думаю, що політики, дипломати і лідери демократичного світу не говорили б просто про санкції, якби вони не підтвердили це якимись кроками", - додала донька Тимошенко.

"Ми, звичайно ж, закликаємо якраз ввести санкції, може, не проти України, а якраз в першу чергу проти тих людей, які відповідальні за напад на мирних протестувальників, на активістів, на журналістів", - заявила вона.
 
На думку Євгенії Тимошенко, "є побоювання у влади стосовно санкцій", бо це може "створити реальну загрозу їм (представникам влади) особисто, це стосується маєтку, який набувається корупційним способом", і зачіпає їхні особисті "інтереси і свободи".

"Думаю, що це не будуть санкції стосовно народу України, а якраз точкові санкції, те що було зроблено стосовно прокурора Кузьміна, якому заборонили в’їзд до Сполучених Штатів", - сказала вона.

Євгенія Тимошенко зазначила, що представники Євросоюзу також цікавляться станом її мами і ведуть питання її звільнення "як один із пріоритетів у проблемах, які повинні вирішитися найближчим часом, і  вони закликають до цього владу України".

Донька Тимошенко зазначила, що з’їзд партії "Християнсько-демократичний союз" також схвалив резолюцію, де "першою та головною політичною вимогою" було звільнення Юлії Тимошенко з в’язниці, а також ішлося про санкції, якщо насилля буде продовжуватися.

"Воно продовжується, тому вони, звичайно, серйозно розглядають і це питання також", - додала вона.

Євгенія Тимошенко також сказала, що стан здоров’я Юлії Тимошенко останні півроку "лише погіршувалося", вона "не може ходити, при пересуванні у неї виникає біль, і це вже перейшло в хронічний стан, і ми не знаємо, як з нього вийти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування