Влада вигадала, як легше позбавляти депутатів недоторканності - Томенко

Середа, 15 січня 2014, 11:53

Влада хоче спростити процедуру зняття недоторканності з депутатів і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Про це повідомив депутат від "Батьківщини" Микола Томенко.

За його словами, фракція Партії регіонів прийняла рішення невідкладно забезпечити розгляд відповідного законопроекту.

"Наші люди в Адміністрації президента поінформували, що на даний момент законопроект зареєстрований і я прогнозую, що на засіданні внесуть закон про внесення змін до регламенту, де буде спрощено процедуру зняття недоторканності", - сказав Томенко.

"Таким чином буде достатньо одного голосування, без комітету, щоб депутат перестав бути недоторканним", - уточнив він.

Як відомо, сьогодні ця процедура передбачає необхідність подання генерального прокурора до ВР, його обговорення, і лише після відповідного рішення профільного комітету, винесення його на голосування до сесійної зали.

На його думку, зараз в Україні стосовно депутатів від опозиції де-факто не діє депутатська недоторканність, про що свідчили дії міліції і під час акції щодо справи Юлії Тимошенко під Печерським райсудом столиці, а тим більше – в період Євромайданів.

"Але, очевидно, що влада задумала зробити все, щоб по відношенню до опозиції статус недоторканності не діяв і де-юре", – зазначив депутат.

В свою чергу голова регламентного комітету Володимир Макеєнко підтвердив, що відповідні зміни до регламенту авторства регіонала Олійника зареєстровані.

За його словами, змісту документу він ще не бачив, тому не може його коментувати.

Разом із тим, за словами Макеєнка, процедура зняття недоторканності з нардепів не прописана у Конституції, а тому міняти її можна простою більшістю голосів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...