Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко: Україна може стати державою, де офіційно заборонена свобода слова

Четвер, 16 січня 2014, 16:36

Якщо президент підпише законопроекти, які в четвер Рада приймала підняттям рук, Україна стане державою, де офіційно заборонена свобода слова.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, повідомляє його прес-служба.

"Фактично, легалізацією таких законодавчих норм Україна буде відкинута від демократичного шляху розвитку тих країн, що долають шлях до того, щоб цінності захисту прав і свобод людини, доступу до інформації, свободи слова тощо були ключовими", - сказав Томенко.

За словами опозиціонера, "за таких обставин, мова йде не лише про втрату європейських стандартів свободи слова, а про те, що Україна потрапляє до числа країн з тоталітарним політичним режимом".

На його думку, абсолютна більшість депутатів, які піднімали сьогодні руки в сесійній залі, в принципі не розуміли, за що вони голосують.

Томенко звернувся до журналістів та власників медіа з пропозицією "задіяти та підтримати всі можливі інформаційні та громадські заходи, щоби не допустити підписання президентом цих законодавчих ініціатив, які повністю ліквідовують засади інформаційного та демократичного суспільства в Україні".

Як відомо у четвер шляхом голосування руками депутати Партії регіонів та КПУ прийняли законопроект про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян (реєстр. № 3879)

Ним додаються статті 151 та 110 про кримінальну відповідальність за наклеп та розповсюдження "екстремістських матеріалів" через засоби масової інформації, мережу Інтернет та соціальні Інтернет-мережі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування