Freedom House закликає Януковича відхилити закони, що ведуть у "темні часи"

П'ятниця, 17 січня 2014, 08:09

Freedom House закликає президента Віктора Януковича відхилити ухвалені Верховної Радою закони, які порушать зобов'язання країни з дотримання прав людини.

Про це йдеться в заяві на сайті цієї міжнародної правозахисної організації.

"Freedom House рішуче засуджує ухвалення Верховною Радою України законодавства, яке передбачає кримінальну відповідальність за наклеп, у стилі Росії вводить обмеження для громадських об'єднань, що отримують фінансування з-за кордону, як для "іноземних агентів", і передбачає покарання для громадян за участь у акціях протесту", - йдеться у ньому.

Голова організації Девід Кремер заявив, що йому прикро спостерігати, як "демократично обраний уряд України усе більше віддаляється від демократичних прагнень народу України".

"Мало того, що закон ухвалений у порушення звичайних процедур, Рада показала темні часи, які очікують на Україну, якщо законопроект буде підписаний", - додав він.

Організація закликала українського президента й спікера парламенту відхилити відповідні законодавчі норми. Однак Володимир Рибак уже підписав їх і слово залишається за Віктором Януковичем.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування