Transparency International вбачає в законі Колесніченка-Олійника інструмент репресій

П'ятниця, 17 січня 2014, 09:33

Transparency International вважає прийняті в четвер закони приводом для початку репресій і закликає вплинути на президента, щоб він ветував даний закон.

Про це йдеться в заяві виконавчого директора організації Олексія Хмари.

На його думку, автори даного закону хочуть отримати інструмент для дискредитуватації активних організацій, які намагаються провадити в Україні реформи.

"Особливо напередодні знакових виборів президента в 2015 році. Тому цей закон і з’явився. Адже він дозволяє контролювати все – людей гроші, діяльність. А при незгоді – просто забороняти діяльність", - підкреслює Хмара, проводячи паралелі з Росією, де діють подібні норми.

В Transparency обурені тим, що прийнятий закон фактично примушує їх організацію визнати себе "іноземним агентом".

"Якщо взяти громадські організації, то більшість із активних постійно шукає фінансування закордоном. На відкритих конкурсах і за прозорими процедурами. До речі, у тих самих організацій, які дають гроші українському уряду", - йдеться в заяві.

Transparency International збирається робити все можливе аби президент Віктор Янукович ветував цей закон, а Верховна Рада не змогла його повторно ухвалити.

Як відомо, в четвер, 16 січня, Верховна Рада ухвалила ряд законів, в том числі закон №3879, авторами його є Вадим Колесніченко та Володимир Олійник. Закон суттєво вводить кримінальну відповідальність за наклеп та екстремістську діяльність, а також суттєво обмежує права протестувальників.

За неофіційною інформацією, президент вже підписав ці закони.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування