Рибак про скандальні закони: процедура в тих умовах - законна

П'ятниця, 17 січня 2014, 13:58

Голова Верховної Ради Володимир Рибак переконує, що ухвалені 16 січня у парламенті закони відповідають європейським законам.

"Ці закони, які приймалися? відповідають європейським законам, які є у всіх державах світу", - заявив він на брифінгу, повідомляє УНІАН.

"І порядок в державі нам ніхто не прийде наводити", - додав спікер.

Коментуючи думку, що ухвалені в четвер закони сприятимуть диктатурі та знищенню свобода слова, Рибак заявив:

"Оце ви кажете, що журналісти щось там кажуть, але щоб казати, то треба проаналізувати закони, які прийняв парламент. Коли ви проаналізуєте, і коли ви подивитеся, як в Європі, от тоді ми можемо професіонально розглянути це питання, а зараз, коли ви ще не бачили цих законів, а вже кажете, що журналісти кажуть, що це погані закони, то це давайте почекаємо".

У відповідь журналісти зазначили, що ознайомилися із законами, які розміщені на сайті парламенту.

"Коли закони прийняті, то вони будуть підписані президентом, тоді і будемо розглядати, і тоді вони будуть законами, а на сайті були проекти", - заявив Рибак.

У відповідь журналісти зазначили, що ці проекти ухвалювалися в сесійній залі без обговорення і без внесення поправок, тож текст цих законів відповідає цим проектам.

Рибак заявив, що готовий до дискусій із будь-яких питань щодо ухвалених законів лише після того, як вони будуть підписані президентом.

Голова парламенту сказав, що у світі немає таких держав, які б дозволяли захоплювати адміністративні будівлі і влаштовувати там "їдальню, нічліг".

"Немає таких держав і не може бути", - підкреслив Рибак.

Спікер іще раз наголосив, що всі закони були ухвалені відповідно до регламенту.

"Ситуація не дозволила розглянути по повній програмі законопроекти, але процедура в тих умовах, у яких працювали депутати, вона законна", - заявив він.

"У кого є сумнів, то у нас є інстанції, які згідно закону можуть розглянути", - додав Рибак.

Як відомо, 16 січня, незважаючи на блокування парламенту, провладні депутати підняттям рук без обговорення ухвалили 11 законів та 1 постанову. Більшість законів суттєво обмежують права та свободи громадян.

Також парламент ухвалив держбюджет на 2014 рік та про звільнення від обкладення ПДВ операцій із ввезення на митну територію України природного газу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування