У опозиції додалася вимога: скасувати "диктаторські" закони

П'ятниця, 17 січня 2014, 14:59

Опозиція вимагає скасувати усі 10 законопроектів, які були незаконно ухвалені провладними депутатами у Верховній Раді 16 січня.

Про це заявив лідер "Свободи" Олег Тягнибок на брифінгу у Штабі національного спротиву після спільного засідання представників опозиційних парламентських фракцій.

"Ми опрацювали ті кроки, які ми будемо робити в подальшому. Ми фактично деякі групи, які працювали між трьома фракціями…, посилили, поставили чіткіші завдання, а деякі групи були створені нові", - повідомив він.

"Ми плануємо в неділю провести великий мітинг, 9-те віче – на Майдані Незалежності. Ми напрацьовуємо дії, які будуть до 4 лютого… Ми пропрацьовуємо різні варіанти дій і нашої реакції на них", - поінформував Тягнибок.

Він сказав, що 4 лютого буде проведено збір усіх депутатів різних рівнів від опозиції у Києві.

"Ну, і крок за кроком розхитувати ситуацію і, врешті-решт, змусимо владу піти на ті вимоги, які сьогодні ставить Майдан", - заявив Тягнибок.

"Ці вимоги після вчорашнього дня збільшилися… Є тепер нова вимога, яка стосується скасування усіх 10 незаконно проголосованих вчора законопроектів, які таким фарсом, таким паяцтвом вчора організувала влада в українському парламенті", - сказав лідер "Свободи".

Тягнибок наголосив, що "ті закони були ухвалені неконституційним чином і тому є нелегітимними"

"Все те, що вчора відбулося у парламенті, для нас не було новиною. Намагання узурпувати владу і сформувати диктатуру – так само не є новиною", - зазначив він.

За словами Тягнибока, цей режим періодично намагається "мавпувати" ті відносини всередині держави, які є в Російській Федерації чи Білорусії.  

"Це тільки говорить про те, що Янукович як диктатор, яким він, очевидно, хотів стати, починає потрошки вчитися", - вважає "свободівець".

"Вони вчора хотіли легалізувати ті репресії, які чиняться проти мирних мешканців і людей, які відстоюють свої права. Вони просто не знають, як бути, бояться цієї ситуації – і нам потрібно в такому  випадку робити те, що ми і робили", - сказав Тягнибок.

"Вони ухваленням тих 8 законів, які стосуються допомоги їм як репресивній машині проти активістів, лише оприлюднили те, чого вони найбільше бояться", - наголосив він.

Згодом Арсеній Яценюк озвучив звернення до президента Віктора Януковича.

А "свободівець" Олександр Аронець, який вів звідти трансляцію, зазначив, що лідери опозицій, мабуть, не озвучують усіх кроків, які запланували, щоб не дати владі спрацювати на випередження.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування