Голубченко хоче, щоб Київ обирав президента без мера

П'ятниця, 17 січня 2014, 15:58

В.о голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко вважає, що місцеві вибори в столиці можна провести вже після виборів президента, тобто в 2015 році.

Про це він сказав в інтерв'ю УНІАН.

Відповідаючи на запитання, чи не вважає він, що необхідно натиснути на народних депутатів, щоб вибори депутатів Київради були призначені найближчим часом, Голубченко відповів:

"Не бачу проблем провести вибори восени 2015 року. Спокійно, після виборів президента. Адже є рішення суду, Київрада вважається легітимною до наступної дати виборів".

"Проблема у нас сьогодні одна — політична – й питання лежить у політичній площині. Якщо так солодка влада, коли за неї борються, застосовуючи тему виборів Київради, як механізм боротьби, то так і продовжуватиметься", - вважає Голубченко.

Що стосується роботи нинішньої Київради та необхідності приймати бюджет столиці на поточний рік, то Голубченко висловив думку, що до кінця місяця депутати зможуть затвердити міський бюджет.

"Подивимося, поки над цим питанням ми ще не думали. Коли Галина Герега (секретар Київради - УНІАН) вийде на роботу, ми порадимося й це питання вирішуватимемо", - сказав в.о. глави КМДА.

"Я не думаю, що хтось прийде нам заважати проводити засідання й приймати бюджет. Упевнений, що розсудливість переможе. Бюджет має бути, й це стосується 3 мільйонів, якщо не більше, людей у Києві", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 2 червня 2013 року закінчився визначений Конституцією України термін повноважень Київської міської ради та мера столиці. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News