Міліція наполягає: затримана активістка "заслужила" аж дві статті

Субота, 18 січня 2014, 20:18

Відносно трьох затриманих під резиденцією США складено адмінпротоколи за порушення порядку організації і проведення зборів та мітингів, стосовно дівчини – ще й за дрібне хуліганство.

Про це йдеться у повідомленні столичного управління МВС.

"Двоє чоловіків та дівчина під стінами резиденції США на вул. Покровській  проводили несанкціонований мітинг. Як з’ясували правоохоронці, жодних повідомлень до органів місцевої влади щодо своїх намірів ці громадяни не подавали", - зазначили в МВС.

За порушення вимог Кодексу про адмінправопорушення мітингувальників доставили до Подільського управління МВС для з’ясування  обставин та притягнення до відповідальності.

Відносно усіх трьох складено адміністративні матеріали за ст. 185-1 КУпАП "Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій".

"Окрім цього дівчина, яка під час акції була одягнена лише в спідню білизну, буде нести відповідальність ще й за порушення вимог ст. 173 КУпАП "Дрібне хуліганство", - зазначили в МВС.

Учасників несанкціонованого заходу відпущено, матеріали передано до суду задля розгляду по суті.

У свою чергу сама Вероніка Одинока заявила в ефірі Hromadske.TV, що їй  "так і не змогли пояснити, в чому полягало її хуліганство". 

"Я нічого не викрикувала, ніяких гасел, просто стояла", - зазначила вона. Також, за її словами, вона не була оголеною, "як здалося правоохоронцям - я була у білизні, тримала плакат з написом, а на руках і ногах було нанесено штучну кров. Для привернення уваги посла США".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування