Митці та інтелектуали вимагають звільнити затриманих колег

Середа, 22 січня 2014, 11:42

Українські письменники, художники, журналісти, інтелектуали та члени творчих спілок вимагають звільнити затриманих активістів-митців Юхима Дишканта, Дмитра Москальця та Артура Ковальчука.

Відповідна заява розміщена на сайті Національної спілки письменників.

"Ми, українські письменники, художники, журналісти, митці, члени творчих спілок, глибоко стурбовані затриманням нашого молодого колеги, талановитого поета Юхима Дишканта та двох його товаришів Артура Ковальчука і Дмитра Москальця, яких 20 грудня неподалік від Києво-Печерської Лаври по-звірячому побили тітушки і закинули в автобус "Беркуту", - йдеться в заяві.

"Справжні митці усіх народів та в усі часи завше перебували в гущі подій і були разом зі своїм народом – які б випробування на його долю не випадали. Тому присутність митця в гарячих суспільних точках як свідка подій і миротворця є такою ж очевидною, як і присутність журналіста, лікаря, священика", - заявляють інтелектуали.

"Вимагаємо негайного звільнення Юхима Дишканта, його товаришів Артура Ковальчука і Дмитра Москальця та всіх затриманих учасників протесту і зняття з них усіх звинувачень – надуманих і неправомірних", - йдеться у заяві.

Підписанти залишили за собою "право домагатися звільнення наших колег усіма можливими способами, даних нам Богом та Конституцією".

Заяву уже підписали кілька сотень найвідоміших українських митців, серед яких Юрій Андрухович, Олександр Ірванець, Борис Гуменюк, Іван Андрусяк, Ігор Калинець, Сергій Пантюк, Юрій Винничук, Анатолій Дністровий, Юрій Макаров, Рауль Чылачава, брати Капранові, Павло Вольвач, Михайло Волошин, Олекса Манн, Іван Семесюк, Галина і Леся Тельнюк, ВІктор Морозов, Ігор Павлюк, Тетяна Малярчук, Елеонора Соловей, Андрій Бондар, Тарас Малкович, Галина Крук, Тарас Антипович, Бик Олексій, Мар'яна Садовська, Іван Леньо, Неда Неждана, Василь Махно та інші.

Підписанти закликають усіх колег-інтелектуалів не стояти осторонь і теж підписати заяву на сайті спілки чи тут.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування