Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туск говоритиме з Баррозу про санкції щодо української влади

Середа, 22 січня 2014, 13:44

Прем'єр Польщі Дональд Туск говоритиме у середу з президентом Єврокомісії Жозе-Мануелем Боррозу про ситуацію в Україну, зокрема, щодо можливого запровадження санкцій.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza з посиланням на PAP.

"Нас хвилює, у першу чергу, спіраль насильства, бо, на жаль, про таке явище сьогодні треба говорити. Є смертельні випадки, не можна виключити негативного розвитку подій у середу по полудню", - заявив Туск.

"Після смерті демонстрантів події насправді можуть набрати обертів ще більш радикальних, ніж до того", - додав він.

За його словами, картина в Києві вимальовується тривожна і, в першу чергу, через радикалізацію дій влади та мітингуючих.

Туск також боїться, що проти маніфестантів можуть застосувати провокації.

"Нас турбує, як ми бачимо з подій останніх годин, є також побоювання, що цей сценарій буде побудований на провокації проти демонстрантів, так щоб радикальні дії стали приводом для розправи на опозицією", - заявив Туст.

За його словами, тепер Польща разом з ЄС мають вирішити, як застосовувати ті важелі впливу, які у них є.

"Ми будемо застерігали політиків як у Польщі, так і в ЄС від занадто швидкого і радикального застосування санкцій, бо санкції у відносинах з Україною будуть остаточним інструментом", - заявив Туск.

За його словами, попередній досвід застосування санкцій "не вражає".

"Тому разом із нашими партнерами будемо шукати такого способу дій, який би мав результат. За бажаний результат ми вважаємо, в першу чергу, зупинку насильства, репресій проти громадян, проти членів демократичної опозиції", - пояснив Туск позицію Польщі.

За його словами, Польща сподівається стати каналом зв'язку між ЄС та Україною.

Як відомо, у середу посольство США повідомило, що американські візи причетних до застосування насильства українських чиновників були анульовані.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування