В УКРАЇНІ СТВОРЕНО НАРОДНУ РАДУ ЗАМІСТЬ ВЕРХОВНОЇ

Середа, 22 січня 2014, 17:47

На установчих зборах Народної ради України затвердили Декларацію про проголошення Народної ради України.

Народна Рада України є органом представництва народних депутатів із захисту Конституції, повідомив депутат "Батьківщини" Андрій Пишний.

До об'єднання входять народні депутати-опозиціонери та позафракційні, які залишаються на позиції захисту Конституції, конституційного ладу, демократії, парламентаризму і виступають проти диктатури і узурпації влади режимом Януковича.

Декларація про створення Народної ради України
Декларація про створення Народної ради України

Народна Рада здійснюватиме повноваження представників законодавчої гілки влади з контролю за реалізацією питань, які згідно з р. 4 Конституції віднесено до повноважено Верховної Ради і "які нині узурповані режимом Януковича".

Згідно з Декларацією, у Криму, кожній області, в Києві та Севастополі, в містах та районах на базі депутатських фракцій опозиційних партій в обласних, міських та районних радах утворюються місцеві Народні Ради як міжфракційні депутатські об'єднання, які разом з загальнонаціональною Народною Радою здійснюють захист Конституції, прав та свобод людини.

Народна Рада України планує забезпечити організацію та скликання громадських Конституційних зборів як органу для підготовки проекту нової Конституції України, яка має відновити законність та правопорядок, баланс між гілками влади, їхню незалежність одна від одної та запровадження реального місцевого самоврядування в Україні.

Створення Народної Ради має бути підтверджено громадянами України шляхом збору підписів.

Народна Рада України формує Народну виборчу комісію з народних депутатів Верховної ради з опозиційних фракцій, які є членами лічильної комісії ВР, йдеться в декларації.

Народна виборча комісія має забезпечити проведення та встановлення результатів загальнонаціональних опитувань. В Криму, кожній області, районах та містах будуть утворені народні виборчі комісії з депутатів міських, районних та місцевих Рад опозиційних фракцій. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News