Народна Рада готуватиме голосування про недовіру Януковичу та "регіоналам"

Середа, 22 січня 2014, 18:37

Народна Рада створила місцеві ради і ухвалила рішення про підготовку до проведення всеукраїнського народного голосування.

Про це повідомила прес-служба "Батьківщини".

Всеукраїнське народне голосування має стосуватися питань висловлення недовіри президентові Віктору Януковичу та його відставки у конституційний спосіб, висловлення недовіри тим народним депутатам, які 16 січня голосували за так звані "закони про диктатуру".

Окрім того, під час голосування має бути підтверджено у конституційний та законний спосіб народом України повноважень та легітимності Народної Ради, відновлено конституційний лад в державі, унеможливлення побудови тоталітаризму та диктатури та повернення до Конституції України, із змінами та доповненнями внесеними у 2004 році, "яка була неконституційно та незаконно скасована".

Також під час голосування має бути вирішене питання проведення народних виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради.

Народна Рада України також постановила утворити Народну виборчу комісію та затвердити її наступний персональний склад: Олег Гелевей, Ярослав Гінка, Геннадій Зубко, Олександра Кужель, Ірина Купрейчик, Андрій Павловський, Віталій Чугунніков, Ігор Швайка.

Окрім того Народна Рада постановила місцевим Народним Радам ухвалити рішення щодо створення відповідних місцевих Народних виборчих комісій.

Як відомо, на установчих зборах Народної ради України затвердили Декларацію про проголошення Народної ради України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...