Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аmnesty International: мітингарі гинуть через свавілля силовиків

Середа, 22 січня 2014, 20:24

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вважає загибель мітингувальників проти влади наслідком безкарності міліцейського свавілля під час масових акцій.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації, пишуть "Українські новини".

"Співробітники правоохоронних органів, які вдаються до надмірного застосування сили, не повинні залишатися безкарними. Ми неодноразово закликали українську владу притягти винних до відповідальності, і сьогоднішнє незаконне насильство з боку міліції призвело, як мінімум, до однієї смерті. Що ще має статися, перш ніж міліціонери будуть притягнуті до відповідальності за порушення прав людини?", - заявляють в організації.

У Аmnesty International підкреслили, що співробітники правоохоронних органів можуть застосовувати вогнепальну зброю тільки тоді, коли це абсолютно необхідно, для того щоб запобігти безпосередній загрозі життю або нанесення небезпечних для життя травм.

"Безкарність співробітників правоохоронних органів в Україні вже є серйозною проблемою, і рішення дозволити використання вогнепальної зброї в цьому контексті викликає велику тривогу", - зазначають в організації.

На думку правозахисників, якщо представники влади дійсно зацікавлені в мирному врегулюванні триваючого політичної кризи в країні, вони повинні поважати права людини, а не прагнути прибрати або обмежити їх шляхом прийняття радикального законодавства, знищення мирного протесту та надання дозволу міліції використовувати надмірну силу безкарно.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування