Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Церковників переслідують за Автомайдан та молебні на Майдані

Четвер, 23 січня 2014, 12:38

У Львові суд розглядає справу про позбавлення водійських прав священика УГКЦ, викладача УКУ отця Михайла Демида, який допомагав активістам на Майдані у Києві.

У четвер Франківський районний суд Львова задовольнив клопотання отця Демида та переніс слухання справи на 3 лютого, повідомляє ZIK.

Клопотання священика пов’язане з тим, що його адвокат цього дня перебуває на іншому судовому засіданні і не може взяти участь у слуханні справи. Отець Демид вважав, що засідання перенесено на 31 січня, одна у "Дорожньому контролі" дізналися, що воно таки буде 23 січня, – і він прийшов.

"Якщо людина щось зробила, тоді її совість може мучити і вона може мати якийсь внутрішній неспокій. А якщо тобі інкримінують якусь справу і ти маєш докази своєї невинуватості, а ми є в правовій державі, і суддя буде діяти згідно з нормами захисту громадян – тут є велика надія не так на людей, як на Господа Бога",  - сказав отець Демид.

Близько півтисячі львів’ян, активістів Євромайдану, прийшли в четвер під Франківський райсуд Львова, який розглядає цю справу. Вони тримали плакати з закликами до справедливого правосуддя: "Не бійся! Суди справедливо!", "Церква з народом, а з ким суд?", "Сьогодні судиш ти, а завтра судять тебе!", "Суддя, ми живемо в одному місті!".

Серед інших підтримати отця Демида прийшли поет, політв’язень Ігор Калинець, проректори УКУ Мирослав Маринович та Мирослав Сеник, проректор Львівського національного університету імені Франка Дзвенислава Калинець-Мамчур та інші.

За даними ZIK, Державтоінспекція домагається покарання для учасників Автомайдану зі Львівщини, які брали участь в автопробігу на Межигір’я. "При цьому "шиють" штучні та бездоказові справи", - пише видання.

У справі отця Демида є рапорт інспектора Гончара О. А., який зазначає, що 29 грудня на 20 км автодороги Київ-Овруч у селі Нові Петрівці автомобіль Volksvagen ВС7399СВ не виконав вимогу інспектора зупинитися, продемонстровану жезлом і свистком. При цьому з рапорту не вбачається жодних законних підстав для зупинки авто.

Жодних доказів про те, що є зафіксоване техзасобами порушення з боку отця Демида немає. Також немає доказів, що за кермом був саме власник транспортного засобу.

Як розповідає отець Демид, він дійсно брав участь у Автомайдані, однак у той час не був у тому місці, де йому приписує ДАІ.

Водночас, прихожанка однієї з вінницьких церков пише у своєму блозі: "Репресії на Церкву вже почалися. На нашу парафію за те, що священик відслужив молебень на місцевому провінційному Майдані... наклали штраф за порушення якихось норм при будівництві храму в 400 тис. грн… Коли священик відслужив молебень утретє, штраф виріс до 1,5 млн грн".

Вона уточнила, що це було ще до законів від 16 січня. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...