Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: дострокові вибори президента неможливі, тільки добровільна відставка

Четвер, 23 січня 2014, 14:53

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що можна розглядати практично всі варіанти вирішення конфлікту, крім дострокових виборів президента.

Про це він розповів в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"Крім дострокових виборів президента. Все інше можна розглядати, тому що там можна знайти норми Конституції і дотримати норми закону", - вважає Кравчук.

"Наприклад, дострокові вибори Верховної Ради. Сам парламент може прийняти відповідне рішення. Те ж саме стосується і Кабінету міністрів", запропонував він.

На його думку, наприклад, "прем'єр-міністр, виходячи зі становища, в якому опинилася країна, може прийняти рішення в інтересах мирного виходу піти у відставку".

"Є одне питання: ніхто не знає, чи не будуть завтра висунуті нові пропозиції, ніхто не знає, що на цьому буде все зупинено", - пояснює екс-президент.

"Президент, влада не можуть бути впевнені, що на цьому припинитися ескалація. А, можливо, таким чином опозиція лише йде шляхом - домогтися дострокових виборів президента? Таке кажуть у владі", - сказав Кравчук.

"Тому я називаю по- справжньому можливі варіанти вирішення будь-якого конфлікту. Немає зараз проблеми, яку не можна вирішити. Але немає зараз механізмів вирішити питання дострокових виборів президента", - підкреслив політик.

На зауваження журналіста, що є ще добровільна відставка президента, Кравчук відреагував таким чином:

"Цей варіант є. Наприклад, я йшов у добровільну відставку".

"Така можливість - добровільна відставка президента - дійсно є. Але це можливість особисто президента. Цього не вимагає закон, Конституція. Але президент особисто може погодитися на дострокові президентські вибори. Але, повторюю, це його суто особисте рішення", - підкреслив Кравчук.

Екс-президент також порадив опозиції відмовитися від тактики ультиматумів.

"Якщо будуть тільки ультиматуми - нічого не вийде. Влада - теж люди з амбіціями. А страждати будуть люди - і люди на Майдані, і міліція...", - сказав він

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...