Меркель: санкції проти Януковича поки що не будуть дієвими

Четвер, 23 січня 2014, 16:00

Влада ФРН вважає введення санкцій проти України та українського керівництва наразі недоцільним.

Про це заявила німецький канцлер Ангела Меркель, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Санкіції в даний момент не є дієвими", - зазначила Меркель. За її  словами, враховуючи масові протести в Києві, більше зусиль має бути спрямовано на "відкриття каналів для переговорів".

Водночас, Меркель закликала владу України забезпечувати право населення на мирні акції протесту.

"Ми очікуємо, що українське керівництво дасть жителям можливість скористатися своїм базовим правом: проводити демонстрації. Також слід захищати життя громадян і домогтися припинення насильства", - сказала канцлер ФРН.

За її словами, в Берліні "закликають до переговорів між владою і опозицією".

"Я хотіла б ще раз підкреслити, що обов'язок будь-якого уряду - забезпечити свободу вираження власної думки. На наш погляд, зараз на Україні ця свобода не забезпечується або забезпечується, але недостатньою мірою", - додала Меркель.

Як відомо, у середу США офіційно заявили, що вводять візові санкції проти українських чиновників, причетних до насильства.

Глава МЗС Литви ініціював переговори про можливе введення санкцій з боку ЄС проти української влади через смерть протестувальників.

У свою чергу глава Європарламенту Мартін Шульц завив, що санкції проти України можуть ізолювати українську опозицію і тому їх застосування буде останнім кроком.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування