Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: "Беркут" вбиває людей, бо відчуває, що його не каратимуть

Четвер, 23 січня 2014, 17:53

Надмірна жорстокість і "Беркуту" та смерті мітингуючи у Києві спричинені тим, що силовики відчувають підтримку перших осіб держави, які їх "не кинуть".

Про це у розмові з DW заявив відставний міліціянт, який попросив анонімності.

Визначальним, на його думку, є те, що хлопці відчувають "плечі" перших осіб держави, свого керівництва, яке їх завірило, що не зрадить, захистить у разі відповідальності за надмірну жорстокість.

"Звідси й така агресія. Фактично безкарність породила ці вбивства 22 січня. Вони впевнені, що їх не кинуть", - пояснив співрозмовник.

У порівнянні з 2004 роком, коли міліція поступово переходила на бік опозиції, ситуація нині кардинально інша, каже він, бо тоді вони боялися відповідальності, а тепер знають, що "вмиють руки".

Один із керівників частини "Беркуту" із Західної України на умовах анонімності розповів, що їх поставили "прикривати тили", бо вважають "неблагонадійними".

"Ми забезпечуємо тил, це й добре, бо не знаю, як би мої хлопці повелися. Нас вважають неблагонадійними, психологічно нестабільними. На "передову" виставили Одесу, Запоріжжя, Дніпропетровськ", - розповів він.

Він розповів, що до столиці стягнули близько 80% особового складу спецпідрозділу.

"Сили такі, що, повірте, можемо знести Майдан за годину, якщо буде команда, не задумуючись", - додав службовець.

Він поскаржився, що умови перебування жахливі, рядові спецпризначенці сплять уже місяць на підлозі в спортзалах. Харчування дають, а от з вмиванням - проблема.

Співрозмовник розповів, що "його хлопці" думають лише про те, як поїхати додому і отримати обіцяні фінансові нагороди.

Міліціянти у відставці розповідають, що "беркутівцям" до щомісячної зарплати у 5 тисяч гривень нараховують щогодинну грошову винагороду в кілька сот гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...