МВС: Майдан не зачищатимуть, якщо на Грушевського послухаються Пшонку

П'ятниця, 24 січня 2014, 00:26

Якщо присутні на вул. Грушевського "приймуть пропозицію Генпрокуратури та залишать небезпечну територію", МВС не здійснюватиме жодних заходів щодо переслідування цих людей, а міліція не вживатиме силових дій щодо звільнення Майдану Незалежності.

Про це йдеться у звереннні глави МВС Віталія Захарченка, яке розповсюдила прес-служба відомства.

"До громадян звернулася Генеральна прокуратура України. Якщо присутні на вул. Грушевського приймуть цю пропозицію та покинуть небезпечну територію, органи внутрішніх справ не здійснюватимуть жодних заходів щодо переслідування цих людей. Крім того, гарантую, що міліція не вживатиме силових дій щодо звільнення Майдану Незалежності", - зазначив Захарченко.

Разом з тим глава МВС звернувся до колег: "Закликаю вас бути стриманими, не реагувати на дрібні провокації, проявити витримку".

"Ми завжди виступали за мирне урегулювання ситуації. Народ України здатен вирішувати складні конфлікти і не раз це демонстрував. Маю надію, що розсудливість обох сторін переможе емоції та, нарешті, припинить нікому не потрібне протистояння", - додав Захарченко. 

Як відомо,  раніше в Генпрокуратурі заявили, що готові піти на поступки на судових засіданнях щодо арештованих та затриманих активістів Майдану.

"В разі, якщо радикально налаштовані особи припинять насильницькі дії, підпали, погроми, опір правоохоронним органам та звільнять вулицю Грушевського, органи прокуратури будуть клопотати перед судами про зміну запобіжного заходу на більш м’яку для вже арештованих осіб, та про міру запобіжного заходу не пов’язану з арештом для тих, кому її ще не обрано", - йдеться у заяві ГПУ.

Разом з тим опозиція та Євромайдан ухвалили рішення вийти з переговорів з владою та розширити територію Майдану.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування