Рибак божиться, що у вівторок Рада не розглядатиме надзвичайний стан

П'ятниця, 24 січня 2014, 12:19

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявляє, що на позачерговій сесії парламенту 28 січня питання про можливість введення в країні надзвичайного стану не розглядатиметься.

Про це він сказав у п’ятницю в інтерв’ю телеканалу "Рада".

За словами спікера, на засіданні розглядатиметься питання щодо нинішньої ситуації у державі та шляхів розв’язання політичної кризи в Україні мирним шляхом.

Керівник парламенту особливо наголосив, що питання про можливість запровадження в країні надзвичайного стану не розглядатиметься.

Він зазначив, що жодні документи щодо запровадження надзвичайного стану в Україні "ніде не розглядалися, вони не готуються".

За словами Рибака, пропонується, 28 січня депутати - представники усіх політичних сил, а також позафракційні обміняються думками щодо шляхів вирішення гострих питань.

Також, сказав він, необхідно заслухати пропозиції парламентаріїв стосовно першочергових питань, які необхідно розглянути на плановій сесії, яка розпочнеться 4 лютого.

Торкаючись вимог опозиції щодо припинення репресій проти учасників протестних акцій, голова ВР сказав, що внесені зміни до закону "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідувань та покарань осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" дозволяють амністувати активістів, які нині перебувають за гратами.

Щодо можливості проведення дострокових виборів президента, парламенту Рибак наголосив, що для цього потрібно розглядати питання щодо внесення відповідних змін до виборчого законодавства.

Спікер також зазначив, що закони, які були прийняті 16 січня, набули чинності.

При цьому він зазначив: якщо у депутатів є зауваження до їхнього змісту, вони повинні підготувати відповідні зміни до будь-якого з них, і парламент їх розгляне.

"Іншого законного шляху на сьогоднішній день немає", - заявив він.

Рибак звернувся до депутатів із закликом організовано провести позачергову сесію 28 січня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News