У міліції рапортують про затримання членів ОЗГ, які "озброюють Євромайдан"

П'ятниця, 24 січня 2014, 14:49

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили про затримання членів ОЗГ, яких звинувачують у викраденні людей у Києві.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"За даними оперативників ГУБОЗ, наразі на території Києва діють близько 20 структур, які мають усі ознаки злочинних угрупувань екстремістського характеру", - йдеться в повідомленні.

Силовики повідомили, що "одне з таких злочинних угрупувань днями було ліквідоване". "Його члени два місяці тому захопили у заручники молодого хлопця", - кажуть вони.

"У зловмисників вилучено арсенал зброї: "7 одиниць вогнепальної зброї: два автомати Калашникова, 4 пістолети та один карабін, також більше 800 набоїв, бейсбольні битки та маски".

"Міліція перевіряє інформацію про те, що члени цього ОЗГ постачали зброю учасникам акцій на так званому "євромайдані", - йдеться в повідомленні.

Силовики стверджують, що організатор цього угрупування був учасником Євромайдану.

У МВС також повідомляють, що нібито володіють інформацією, що у захоплених будівлях Будинку Профспілок та КМДА "знаходиться значна кількість вогнепальної зброї".

Очільник ГУБОЗ запевнив, що "винести зброю з цих будівель безкарно у зловмисників не вийде".

За словами начальника Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Станіслава Рогозіна, працівники відомства на даний час перевіряють інформацію щодо причетності близько 1 тисячі осіб до діяльності близько 20 радикально налаштованих угрупувань.

"Учасники цих ОЗГ підозрюються у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема, під час подій на вулиці Грушевського у столиці", - кажуть силовики.

Як відомо, за останні дні з'являються повідомлення про зникнення активістів Євромайдану.

Крім того, 23 січня Автомайданівці потрапили в пастку до "тітушок" та "Беркуту". Їх машини силовики потрощили, а самих активістів побили і забрали до відділків.

Львівського активіста Євромайдану Юрія Вербицького викрали разом з громадським активістом Ігорем Луценком і 22 січня знайшли мертвим.

На його тілі знайшли сліди тортур. У міліції повідомили, що чоловік помер від переохолодження, оскільки злочинці залишили його вмирати в лісі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування