Янукович захистив силовиків і прагне розділити Майдан

П'ятниця, 24 січня 2014, 16:43

Президент Віктор Янукович підкреслює законність дій правоохоронців у ході протистоянь і відзначає, що саме радикальні дії окремих громадян змушують владу діяти відповідним чином.

Про це він сказав він на зустрічі із головами церков і релігійних організацій у п'ятницю, передає Інтерфакс-Україна.

"Усі ці дії змушують владу сьогодні діяти відповідним чином, щоб зупинити цей процес. Сьогодні правоохоронні органі працюють у рамках своїх повноважень, у рамках законів, які зобов'язують їх", – сказав Янукович.

При цьому він сказав, що влада налаштована "на подальші переговори, на пошук компромісів".

Він висловив стурбованість тим, що зараз Майдан розділився на мирний і радикальний, і дії радикально налаштованих людей несуть небезпеку: " Необхідно відокремити мирний Майдан від Майдана радикального, який несе небезпеку всім мирним громадянам".

Глава держави назвав грубим порушенням закону України дії людей по захопленню адмінбудівель, а також зберігання там зброї: "Це грубе порушення законів України, це несе небезпеку".

Президент підкреслив, що буде наполягати на тому, щоб був знайдений компроміс і були звільнені захоплені будинки, зупинені радикальні дії й протистояння.

"Продовжувати далі конфлікт? Захоплювати міністерства й адміністрації? Далі трощити все, що є, Україну трощити?!" – задався питанням Янукович.

При цьому він висловив співчуття у зв'язку з тим, що радикально налаштовані люди не чують лідерів опозиції.

Він також повідомив, що в Україну мали намір в'їхати представники радикальних груп, а також кримінальні авторитети з інших країн.

"Ми багато кого не пустили на кордони. Їхали радикали, кримінальні авторитети", - підкреслив президент.

 При цьому він не сказав ані слова про викрадення людей на вулицях Києва, про напад Беркуту на автомайданівців і їх викрадення, про смерть після катувань активіста Юрія Вербицього. Ні слова він також не сказав про знущання Беркута й Внутрішніх Військ, які роздягнули захопленого активіста, побили його й фотографували на морозі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування