Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: Люди страждають від холоду, і один навіть замерз - це жах

П'ятниця, 24 січня 2014, 18:23

Віктор Янукович заявляє, що ніколи не розумів насильства і що йому шкода людей, які протестують на майданах.

Про це він сказав у п'ятницю в ході зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Янукович запевнив, що щодня "думає про людей, які вийшли на акції".

При цьому він сказав, що не сприймає насильства:

"Я ніколи в своєму житті не розумів насильства. Для мене важливо дати відповідь, яка ціна цього... найбільша цінність, яка є, - це життя. Якщо хтось піднімає руку - це великий гріх".

За словами Януковича, з одного боку йому "по- людськи шкода людей", які, незважаючи на погодні умови, знаходяться на майданах.

Він подякував керівникам церков за те, що вони пускають людей погрітися. "Люди страждають від холоду, і один навіть замерз - це жах", - сказав Янукович.

Президент звернувся до глав церков, щоб вони звернулися до мітингувальників "з пасторським словами".

У свою чергу верховний архієпископ Української греко-католицької церкви Святослав зазначив: "Ми можемо констатувати, що проповіді світу вже не є актуальними".

За його словами, необхідні дії, а не розмови.

"Всеукраїнська рада церков сьогодні хоче діяти як посередник. Очевидно, що вирішення цієї ситуації лежить у політичній площині. У всіх є певні моральні зобов'язання перед суспільством і перед народом", - сказав він.

Як відомо, львівського активіста Євромайдану Юрія Вербицького викрали разом з громадським активістом Ігорем Луценком і 22 січня він був знайдений мертвим.

На його тілі знайшли сліди тортур. У міліції повідомили, що чоловік помер від переохолодження, оскільки злочинці залишили його помирати в лісі.

Активіста Михайла Гаврилюка "беркутівці" роздягли догола на морозі, били і фотографували його.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...